Ομαδικό κολλάζ για το Φθινόπωρο

Με αφορφή το υπέροχο ποίημα της Μάρως Λοΐζου που έχει το βιβλίο μας για το Φθινόπωρο, φτιάξαμε αυτά τα φθινοπωρινά κολλάζ. Από την Παρασκευή είχα χωρίσει τους μαθητές σε ομάδες και τους είχα ζητήσει να σκεφτούν και να μοιράσουν αρμοδιότητες ως προς το τι θα φέρει ο καθένας τη Δευτέρα στο σχολείο, ώστε να το χρησιμοποιήσουμε σε ένα κολλάζ για το φθινόπωρο. Ενθουσιασμένοι οι μαθητές μου έφεραν διάφορα καλούδια. Άλλος έφερε πληροφορίες, άλλος φωτογραφίες, άλλος αποξηραμένα φύλλα, άλλος ξέχασε, άλλος δεν κατάλαβε…όταν πρόκειται για ομαδική εργασία τέτοιες αστοχίες καλύπτονται και ιδού το αποτέλεσμα:

new-doc-2_5

Αποξηραμένα φύλλα, κάστανα, χρυσάνθεμα, τρακτέρ που οργώνουν τα χωράφια, αμπέλια και κρασιά, βροχές… Όλα χώρεσαν στα έργα των παιδιών. Το πιο σπουδαίο είναι ότι ενεργοποιήθηκαν όλοι οι μαθητές και άφησαν το προσωπικό τους αποτύπωμα. Η προετοιμασία σίγουρα βοήθησε στο να αγαπήσουν το θέμα και να έχουν ιδέες.

Στο τέλος ένας από κάθε ομάδα ανέλαβε την παρουσίαση του έργου στην τάξη.

Φύγαμε όλοι ενθουσιασμένοι, κι εγώ που ώρες ώρες ενθουσιάζομαι πιο πολύ κι απ’ τα παιδιά, μπήκα για τα καλά στο κλίμα και φεύγοντας πέρασα από το ανθοπωλείο να αγοράσω χρυσάνθεμα για να βάλουμε στην τάξη μας.

new-doc-3