2η πανελλήνια μέρα σχολικού αθλητισμού

Πανελλήνια ημέρα σχολικού αθλητισμού σήμερα και όχι δε "γλιτώσαμε" μάθημα όπως είδα να τιτλοφορείται. Αντιθέτως κάναμε πιο πολύ μάθημα από ποτέ και οι περισσότεροι εκπαιδευτικοί εργαστήκαμε πυρετωδώς ώστε να γίνουν όλα όπως πρέπει. Ναι ξέρω αυτά γίνονται στα πλαίσια του κοινωνικού σχολείου του κύριου Λοβέρδου το οποίο είναι πρόγραμμα ΕΣΠΑ. Ξέρω ότι όλα αυτά είναι ανέξοδα για το υπουργείο παιδείας και ότι για τα σοβαρά ζητήματα όπως είναι η έλλειψη εκπαιδευτικών στα σχολεία το Υπουργείο Παιδείας δεν έχει δείξει τον αντίστοιχο ζήλο. Παρόλα αυτά προσωπικά πιστεύω ότι τα παραπάνω δεν πρέπει να αποτελούν δικαιολογίες ώστε να παραμένουμε αδρανείς γιατί η αλήθεια είναι ότι τέτοιες μέρες απαιτούν παραπάνω εργασία εκ μέρους μας. 

Τέτοιες μέρες αν οργανωθούν σωστά έχουν πολλά να προσφέρουν στους μαθητές. Ο θεματικός άξονας για φέτος λοιπόν, ήταν "Σχολικός αθλητισμός-Συμμετέχω και μαθαίνω τα Ολυμπιακά Ιδεώδη μέσα από τα Ολυμπιακά και τα Παραολυμπιακά αθλήματα". 

Στο σχολείο μας είχαμε την τιμή να έχουμε κοντά μας αθλητές και πρωταθλητές της πυγμαχίας που μας έκαναν παρουσίαση του αθλήματος και της φιλοσοφίας του, ενώ σε δεύτερη φάση οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να παίξουν πυγμαχία φορώντας γάντια με τους αθλητές. IMG_20151005_084544IMG_20151005_090038

Στη συνέχεια οι μαθητές γνώρισαν 2 αθλήτριες του στίβου οι οποίες έπαιξαν με τα παιδιά κάνοντας μαζί τους κάποια εργομετρικά τεστ. Αυτά τα τεστ τα κάνουν στο στίβο προκειμένου να διαπιστώσουν που έχει ιδιαίτερη κλίση ένας αθλητής. Έτσι οι μαθητές πήδησαν εμπόδια, πέταξαν μπάλα όσο πιο μακριά μπορούσαν, έτρεξαν και έκαναν άλματα εις μήκος. Απ'ότι διαπίστωσα το σχολεία μας έχει ταλεντάκια!

IMG_20151005_092601 Μετά απ'όλα αυτά οι μαθητές πέρασαν στις τάξεις τους και έκαναν διάφορα πράγματα με τους δασκάλους τους. Εμείς με τα πρωτάκια είδαμε 3λεπτα βιντεάκια όπου παρουσιάζονταν διάφορα ολυμπιακά αθλήματα. Πιο πολύ εντυπωσιάστηκαν από την ενόργανη γυμναστική και αυτό που θαύμασαν ως προς τις απαιτήσεις ήταν το τρίαθλο. Η συζήτηση για τα ολυμπιακά ιδεώδη θα γίνει σε επόμενη φάση γιατί τη θεωρώ πολύ σπουδαία και ο χρόνος σήμερα πίεζε πολύ. Άλλωστε όλα αυτά που είδαν, άκουσαν και ένιωσαν θέλουν λίγο χρόνο να ωριμάσουν μέσα τους ώστε να μπορέσει να γίνει μια τέτοια συζήτηση. 

Τέλος, φτιάξαμε ένα κολάζ με κάποια από τα ολυμπιακά αθλήματα για να στολίσουμε την τάξη μας κι έτσι έκλεισε τόσο όμορφα όσο ξεκίνησε η σημερινή μέρα!

New Doc 33_1Άραγε θα ήταν καλύτερα να μην κάνουμε τίποτα από όλα αυτά ώστε να δείξουμε δήθεν την αντίδρασή μας στο Υπουργείο; Δε νομίζω. Όσο ανέξοδη είναι αυτή η μέρα για το Υπουργείο άλλο τόσο ανέξοδη θα ήταν και μια ανταρσία για τη σημερινή μέρα από μέρους μας. 

Στη συνέχεια σας βάζω τις ζωγραφιές που χρησιμοποιήσαμε για το κολάζ. 

Download (PDF, 179KB)