XtraMath

Λίγες μέρες έμειναν μέχρι να τελειώσει το σχολείο αλλά τόσο η δασκάλα όσο και μερικοί από τους μαθητές της δε θέλουν να τελειώσει. Περνάμε ωραία η αλήθεια είναι! Έτσι κι εγώ βρήκα έναν τρόπο να συνεχίσουμε με έναν ευχάριστο τρόπο τα μαθήματά μας και το καλοκαίρι. Ελπίζω να το βρουν κι οι μαθητές μου ευχάριστο και να μη χαίρομαι μόνη μου! Ανακάλυψα λοιπόν το XtraMath. To XtraMath είναι ένα δωρεάν πρόγραμμα που βοηθάει τους μαθητές να τελειοποιήσουν τις ικανότητες τους στην πρόσθεση, την αφαίρεση, τον πολλαπλασιασμό και τη διαίρεση μέσα από πακέτα ασκήσεων που διαρκούν περίπου 10 λεπτά ανάλογα και με τις ικανότητες των μαθητών. Για καλύτερα αποτελέσματα, οι μαθητές θα πρέπει να ασχολούνται με το XtraMath κάθε μέρα.

Το πρόγραμμα είναι απλό στη χρήση του. Μπαίνεις, κάνεις εγγραφή ως εκπαιδευτικός και έπειτα δημιουργείς λογαριασμό για τους μαθητές σου. Έπειτα τυπώνεις τον κωδικό και το pin για τον κάθε μαθητή, τα μοιράζεις στου γονείς και με αυτά τα στοιχεία μπορούν να ξεκινήσουν. Η πρόοδος του κάθε μαθητή ελέγχεται από το δάσκαλο αυτόματα κι έτσι είναι ήσυχος ο άνθρωπος ότι τα παιδάκια του εξασκούνται και βελτιώνονται και ας είναι μακριά του.

Οπότε αγαπητοί γονείς έχετε να κάνετε το εξής:

Μπαίνετε στη διεύθυνση xtramath.org και εμφανίζεται η παρακάτω σελίδα. Κάνετε κλικ στα δεξιά εκεί που γράφει enroll. Στη φόρμα που θα σας βγάλει συμπληρώνετε το e-mail σας και τον κωδικό του παιδιού σας και ξεκινάτε. Όταν θέλετε να ξαναμπείτε κάνετε κλικ στο sign up που βρίσκετε πάνω δεξιά και στη φόρμα που θα σας βγάλει πατάτε το κουμπί πάνω αριστερά που λέει students και συμπληρώνετε το mail σας, το όνομα του παιδιού και το pin που σας έχει δοθεί.

xtramath 1

Συμβουλές: το Xtramath συστήνεται να χρησιμοποιείται κάθε μέρα. Ο κάθε μαθητής μπορεί να εξασκηθεί περισσότερες από μία φορές τη μέρα, όμως καλό θα ήταν να αποφεύγεται γιατί έτσι ο αρχικός ενθουσιασμός τους θα περάσει πολύ γρήγορα. Μια φορά τη μέρα, όσο το δυνατόν πιο τακτικά είναι το κλειδί της επιτυχίας.

Το πρόγραμμα πηγαίνει αρκετά γρήγορα κι αυτό γιατί το Xtramath είναι σχεδιασμένο να μετρά τι βασικά μαθηματικά δεδομένα μπορούν να ανακαλέσουν οι μαθητές και όχι τι μπορούν να υπολογίσουν. Για παράδειγμα στην ερώτηση 3+2 αρκούν 3 δευτερόλεπτα (τόσα δίνει το πρόγραμμα) για να πληκτρολογίσουν οι μαθητές τη σωστή απάντηση. Αν τα παιδιά δεν έχουν εξασκηθεί να πληκτρολογούν αριθμούς στον υπολογιστή, θα πρέπει να συνηθίσουν σε αυτό πριν ξεκινήσουν τις ασκήσεις.

Το XtraΜath προσαρμόζεται σε κάθε μαθητή και του βάζει ασκήσεις κοντά στο όριο των δυνατοτήτων του. Αν οι μαθητές δε βρίσκουν τη σωστή απάντηση σε 3 δευτερόλεπτα δε θα πρέπει να το εκλάβουν σαν αποτυχία, αλλά σαν πρόκληση.

Τι να πείτε σε ένα παιδί που δυσκολεύεται με το XtraMath;

  • Το XtraMath παίρνει μόνο λίγα λεπτά κάθε μέρα και απαιτεί την αδιάσπαστη προσοχή σου. Παρέμεινε συγκεντρωμένος στα προβλήματα και κάνε το καλύτερο που μπορείς.
  • Μην ανησυχείς για τα περιστασιακά τυπογραφικά λάθη, θα έχεις πολλές ευκαιρίες να απαντήσεις στην ίδια ερώτηση στο μέλλον.
  • Μη μαντεύεις. Προσπάθησε να θυμηθείς πρώτα την απάντηση και αν δε μπορείς να τη θυμηθείς, τότε υπολόγισέ τη.
  • Όταν το πρόγραμμα σου διορθώνει την απάντηση, αφιέρωσε λίγα δευτερόλεπτα να επαναλάβεις το πρόβλημα και να ξαναπείς τη σωστή απάντηση στον εαυτό σου. Αυτό θα σε βοηθήσει να τη θυμηθείς στο μέλλον.
  • Ποτέ μα ποτέ μη βάζεις λάθος απαντήσεις από πρόθεση. Αν το κάνεις αυτό το σκορ σου θα μειωθεί αξιοσημείωτα και θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αποδείξεις τι πραγματικά ξέρεις και να ξαναφτάσεις εκεί που θα έπρεπε να βρίσκεσαι. Μπορεί να πάρει 2 ή και περισσότερους μήνες τακτικής εξάσκησης για να τελειοποιηθείς σε μία εργασία οπότε θα πρέπει να είσαι υπομονετικός και συνεπής.
  • Κάνε το XtraMath όσο πιο τακτικά μπορείς ακολουθώντας τις παραπάνω συμβουλές και θα κάνεις καλή πρόοδο.

Καλή αρχή και καλή διασκέδαση!!!